top of page
  • Reelika Jeferjev

Ebaõnnestumine algab endast

Oleme õppinud uskuma, et rahulolu on mugavustsoon ning rahulolematus viib edasi. Seeläbi püüdleme "vaid pisut veel" poole ning oleme seejuures rahulolematud sellega, mis on. Mängime järjepidevalt plaati, mis puudu jne. Rahulolu on aga palju laiem mõiste, kui see, mida oleme harjunud mõtlema ja tundma. Rahulolu ei ole ainuüksi idealistlik lähenemine, vaid selles peitub meie tervis, heaolu, õnnestumine ja palju muud. Läbi rahulolu on võimalik luua ja kujundada kogemusi, kasvu ning see teekond on põnev, rõõmustav, kaasav ja ühendav. Rahulolematus on tegelikult paljude mugavustsoon, mis takistab inimesel õnnestuda! Ebaõnnestumine ja rahulolematus on lihtsalt tuttavlik ning vastupidine liiga suurt sisemist muutus küsiv. Rahulolu on sageli meie mõistusel keeruline usaldada, sest mõistuse roll on hoida meid ebaõnnestumise eest ning selle keskne roll on olla koguaeg kaitses. Seega mõistuses elav inimene on ebaõnnestunud enamuse ajast ja seda iseenda peas. Rahulolu on korraks ja rahulolematus valdav.


Kui taipame, et rahulolu ja praegune olukord pole omavahel seotud, avaneb meie ees täiesti uus perspektiiv- meie suhtumine muutub positiivseks ja oleme võimelised ületama ka kõige keerulisemad katsumused. Keerukad olukorrad lihtsalt näivad rasked aga tegelikult on neis küllaga parimat meie endi jaoks. Rakse nii näha aga kui enda kogemusi selliselt võtad, pole midagi, mis sind takistab. Kõik toimub perfektselt sinu enda jaoks!


Rahulik enesekindlus

Peab paika, et meie suhtumine kujundab tegelikult olukorra, kogemuse ning selle, mida endast välja anname. Positiivne suhtumine ei tähenda alati ekstaasi ja ülevoolavaid emotsioone vaid pigem on see vaade, et elu on õnnistus ning elamine parima ootuses olles samaaegselt teadlik sellest, mis on kui võimalusest muuta oma suhtumist.


Seega sisemiseks harjutuseks jagan järgmist

  • Oota kõiges parimat – mitte halvimat (sageli me loodame parimat aga tegelikult ootame halvimat, see on muster).

  • Jää elurõõmsaks – isegi, kui elurõõmuks ei näi põhjust (tänulikkus)

  • Näe probleemis lahendusi – mitte lahenduses probleeme (tegutse)

  • Usu iseendasse- isegi, kui sind peetakse läbikukkujaks (usk)

  • Säilita lootus- isegi, kui teised on lootuse kaotanud (uskumus, et kõik töötab alati meie jaoks mitte kahjuks).

Juhtimistreenerina soovitan sul läbida vähemalt 30 päevane eksperiment, mille jooksul ootad kõiges ja kõigis parimat: parimat suhtlust, parimat parkimiskohta, parimat kohtlemist, parimat suhtumist jne. Üllatud eriti siis, kui näitate ka end igas olukorras parimast küljest!



bottom of page