top of page
  • Reelika Jeferjev

Juhina esimesena finišijoone ületamine on kiire lühiajaline edu

Sageli peetakse head juhti kiireks! Paljud juhid seda ka on. Paljud juhid on head. Mis on aga vajalik, et olla parim? Tänaseks olen kogemuse võrra rikkam ja ütlen, et hea juht oskab võtta aja maha. Kui otsite isiklikku tunnustust ja kiiret heaolu on kiirus tõenäoliselt teile oluline tegur. See valik viib sgeli läbipõlemisse, mille tasuks on tiitel hea juht! Parima juhina on oluline piisavalt aeglustuda, et luua side inimestega. Selleks, et neid paeluda ning endaga kaasata. Parim juht arvestab ja märkab juhendamise, õpetamise ning toetamise pikaajalist kasu ja teab, et mitu tegijat on suurem võit. Seega võtab parim juht eesmärgiks aidata üle finišijoone oma meeskonnaliikmed.

Head vanemad teavad, et nad saavad ise kõik asjad kiiremini tehtud ning seeläbi nad kaasavad lapsi harva. Parimad vanemad aga kaasavad lapsi! See tähendab, et nad õpetavad välja, suunavad ja vajadusel suunavad ümber. Kui nad uitama lähevad, leiavad nad võimaluse lapsed uuesti kampa saada. See protsess on üsna kurnav ja pealegi pole me sageli ka laste teostatud töödega rahul. See on põhjus, miks me sageli kaotame püsivuse ja teeme ise ära. Ise ära tehes on kvaliteet ootuspärane ja asi kiirelt korras. Kui aga tahta, et lapsed õpiksid, areneksid ja saavutaksid oma maksimum potentsiaali on vajalik see hind maksta. Tasu juhtimise eest, nii nagu ka laste kasvatamise eest tuleb hiljem!


Minu, kui juhtimistreeneri soovitus seisneb selles, et sa vaataksid juhtimist sellest vaatepunktist millist väärtust sa pakud ja millist mõju sa avaldad kestvalt!


bottom of page