top of page
  • Reelika Jeferjev

Kuidas olla produktiivsem

Kujutle, et sulle pakutakse tehingut, kus sinu raha kahekordistub iga kolme päeva järel. Kui investeerid täna vaid 1 euro, siis kui kaua kulub aega miljonäriks saamine? Enamik inimesi isegi ei arvuta. Täpne vastus on 60 päeva pärast esialgset investeeringut, mil saldo oleks täpselt 1 048 576 eurot. Inimesed järjepidevalt alahindavad ennast, väärtuse kasvu ning see pärsib produktiivsust.

Produktiivsuse teema on tänapäevane sõltuvus, mida tasub enda jaoks teadvustada.

Me püüame teha nii palju, kui võimalik, et olla võimalikult kasulik ja tunda ennast väärtuslikuna. Väga harva kaalub inimene võimalust tunda ennast väärtuslikuna ja väljendada seda. Kui sageli vaatad sa enda eksistentsi ja märkad, et surve on suur. Tüüpiliselt tajud sa seda, kui palju on vaja veel teha ning tunned, kui vähe on tehtud. Sa vaatad pidevalt tervet keerdtreppi ja järske astmeid, mis ülesse viivad. Peaksime endale järjepidevalt esitama küsimuse. Miks ma teen seda mida ma teen? Põhjuse teadmine ja pidev kordamine annab inspiratsiooni. Kui põhjus on selge ja kõnetab pole produktiivsus pingutus vaid inspiratsiooni tulemus. Kui sageli ajad sa enda sees taga perfektsust? Perfektsus on maskeerunud hirm ebaõnnestumise ees. Seega perfektsuse peegeldus on viivitust ja paigalseis. Läbi perfektsuse sa annad välja signaali, et sa kahtled ja märkad aina asju, mis on puudu. TO DO LISTID ajavad taga, perfektsus hoiab paigal ning väärikus saab lööke. Jagan 4 mõtet ja usun, et nende kohtade märkamine aitab endas nihutab piire. Lugu mida endale räägid on oluline!


tip 01


Sa tahad kindlaid tulemusi

Tegutse kindlas ja rahulikus tempos. Ära rapsi ja kuhja ennast üle. Vähem on rohkem. Rapsimise ja kuhjamisega annad sa välja signaali, et sa pole kindel ning ei usu oma tulemustesse. Vaata jõukaid ja edukaid inimesi, nad ei rabele ja ei hüppa ühet tegevusest teise. Nad hoiavad tempo kindla ja rahulikuna, nad usuvad endasse. Kui sa pole kindel ja rapsid tegutsemisel koged sa negatiivset tulemust ja ajapuudust. Seega pane paika tempo ja rütm ning ole kindel oma asju tehes!


tip 02


Sa tahad, et su tegevused on kasulikud

Usu ise oma tegevuse väärtusesse ja kasusse. Vajadusel loo väärust ise juurde (pane kirja enda jaoks positiivseid aspekte). Ära oota, et keegi seda kinnitaks. Oluline on õppida ise valideerima oma tegevuse kasulikkust. Kui sa seda ei tee annad sa välja signaali, et teed tühja. Sa saad tagasi peegelduse, et sinu tegevusi ei väärtusta. Seega kasvata oma tegude kasu ja väärtust. Iga sinu tegu on kasulik ja väärtuslik. Peagi leiad, et tegutsed uutmoodi.


tip 03


Sa tahad püsivalt kasvavaid tulemusi

Kui põhjus selge ja parimad tegevused paigas, siis tee neid järjepidevalt ja usus, et kõik mida sa teed toob püsivalt kasvavaid tulemusi. Isegi, kui sammud on väiksed ja kohest tulemust ei näe. Sul on vaja seda ise uskuda. Mõtle ekspodentsiaalselt mitte lineaarselt.


tip 04


Sa tahad olla avatud ja valmis

Valik on olla kõigile saadaval või siis avatud ja valmis. See on päris huvitav produktiivsuse trikk. Oled sa märganud, et see mis pole saadaval on alati tahetud. Kui oled kõigile saadaval on su ümbruses päris palju segajat, mis produktiivsust vähendab. Kui aga oled avatud ja valmis ning kindel ja fokuseeritud oled sa külgetõmbav. Tegime kunagi müügis sellega katset. Müügimehed, kes jooksid klientide vahet ja tahtsid neid neile müüa, said kliendilt pidevalt korvi, mis vähendas nende enesekindlust. Need konsultandid, kes olid avatud ja valmis kliendile müüma olid klientide poolt nõutud ja tehingud õnnestusid.


Olen töötanud väga paljude inimestega ning juhtinud müügitulemusi. Rakendasin tulemustasu loogikat. See süsteem tõi väga selgelt välja selle mida inimesed endast uskusid ja mida nad endale rääkisid. Loomulikult tundsin ma ennast kohati ebamugavalt, kui tohutult teisi aidanud ja miljoneid tegevusi teinud inimesed vähe teenisid. Samas nad lihtsalt ei uskunud, et nad on väärt enam, kui selle mida nad said- piire polnud mitte kellagi jaoks ees. Nad küll tahtsid ja püüdsid, kuid ei uskunud, et nende teadmised ja oskused on piisavad ja väärt. Kui tänasin neid, vastasid nad, et pole tänu väärt, tühi asi. Kas mõtteviisi treeningutega tegeleda? Kindel Jah. Kui ettevõttes töötavad ennast väärtustavad ja endasse uskuvad töötajad, siis ka ettevõtte kasvab ekspodentsiaalselt. Reelika Jeferjev , Coach- koolitaja





bottom of page