top of page
  • Reelika Jeferjev

Käivitaja eduhirm

Kuidas sa käitud, kui su meeskonnal on kriitiline aeg? Kas tahad ise palli või eelistad, et pall on kellegi teise käes?

Kui tunned nii, et sinu meeskonnas on sinust andekamaid ja tõhusamaid käivitajaid on tark samm sööta tähtsates olukordades pall edasi ning asetada nad meeskonna jaoks soodsale positsioonile.


Kui märkad teisi andekamana ja targemana on hea muuta oma vaatepunkte ja tugevdada usku endasse. Sul ei peaks tegelikult üheski olukorras olema kartust. Hirm on kutse tantsule.


Pidev palli ära söötmine teistele käivitajatele, sest sa ei soovi tähelepanu või su oskused ja teadmised on ebapiisavad, pole tegelikult parim lahendus!


"Eduhirm"


Eduhirm viitab fenomenile, kus inimene tunneb hirmu või ebamugavust edu saavutamise ees. Sageli usutakse, et juhil on hirm ebaõnnestuda või eksida aga märkamata on jäänud lihtne asjaolu, et inimesed kardavad ka edu ennast. Üks sagedasem hirm mida olen juhtidel märganud seisneb selles, et sügavamal tasandil on hirm kadeduse ja kriitika ees ning teisalt soovitakse olla niinimetud samal tasandil, et paremid suhteid ja koostööd omada. Kui oled hakanud endale rääkima, et oled tagasihoidlik ja hea ning hoiad pigem tagaplaanile, et kõigil oleks kergem, ei ole see samuti parim valik. Eriti olukorras, kui sul on unistus saavutada mingit laadi edu oma elus.


Eduhirm väjendub selles, et hoitakse eemale avalikust tähelepanust ja hinnagute ees ning seeläbi hoiab juht end tagasi või ei rakenda oma täielikku potentsiaali.


Eduhirm võib olla takistuseks inimeste enesearengule ja edule ning sellest ülesaamine eeldab eneseteadlikkust, enesekindlust ning vajadusel professionaalset toetust.


Pidev kahtlus, et kas oled hea juht ja eneseületamisest tulenev raskus, on võimalik muuta enda ressursiks.


Tea, et paljud juhid tegelevad eduhirmuga kogu oma elu jooksul, kuid teadlikkuse ja enesearendamise abil on võimalik sellest üle saada ja saavutada soovitud edu.


Seega on võimalik olla edukas käivitaja, kes ei viska palli teistele sellepärast, et ta kardab oma suursugusust vaid sellepärast, et ka teised saaksid iseenda suursugustust tunda.


Pea meeles, et sa ei pea ennast ohverdama, vaid sinu edu toetab ka teisi.


Juhtimistreenerina soovitan astuda arengus julgeid väikseid samme, sest koos Sinu arenguga kasvab ka meeskond!



  • Juhtimiscoaching 1:1 toetab sind läbi väljakutsetest ja taboodest ning loob selguse ja annab sihi. Teenused | Reelika Jeferjev

  • Arenda oma oskuseid ja võimeid järjepidevalt.

  • Välju mugavustsoonist ja vaata otsa hirmudele – pürgi kaugemale sellest, mis oled teinud täna.



bottom of page