top of page
  • Reelika Jeferjev

Võidu võti seisneb meeskonnaliikmete võimes olukorda hinnata, kohandada ja otsustada

Kujutle, et sa tahad jalgpalli maailmameistrivõistluste kogemust. Sa tahad näha mängu, strateegiaid, mängijate emotsioone, väravaid, punkte. Sa tahad ennustada, elada lemmikule kaasa jne. Kui selle kogemuse asemel pakutakse sulle lihtsalt infot, et toimus mäng ja võidule tuli Argentiina – oleks see lihtsalt hea teada kogemus!


Igal mängul on oma reeglid ja see mida võit tähendab! Mõni meeskond mõõdab edu punktides, teine kasumis ja kolmas teenindatud klientide arvus. Mänguplaan (eesmärk) annab meile selged juhised selle kohta mida me tahame. Meeskond, kes tahab eesmärki täita peab olema teadlik hetkeseisust. Kuna mäng muutub pidevalt, siis skoor ütleb, mis tegelikult juhtub. Võidu võti seisneb meeskonnaliikmete võimes olukorda hinnata, kohandada ja otsustada. Kui näidikuid pole, siis sõidetakse rallit silmad kinni.


Hetkeseisu (skoor) teadvustamine on üks osa mänguplaani õnnestumisest. Seda loomulikult juhul, kui hetkeseis on võimalus ja teekonna kohandamine.


Minu, kui juhtimistreeneri soovitus seisneb selles, et sa ei kaotaks ennast käesolevasse hetke ära nii, et sa skoori ei märka. Skoor on võimalus märgata võimalusi. Tee mängust põnev elamus endale ja teistele!








bottom of page